Lentelicht - Utrecht

Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs/st.: € 2,49 2.49
quantity stuk(s)
Zet op wensenlijst

Beschrijving

Lentelicht is een heerlijke frisse en fruitige Hefeweizen Bock. Met recht een lentebier, maar het kan eigenlijk het hele jaar gedronken worden. Het is net als alle bieren van Brouwerij Het Licht in Utrecht een 100 procent biologisch speciaalbier.

Zicht/Kleur
Licht amberkleurig, beetje troebel

Geur
Fris met een zweempje geur van nat wasgoed dat te lang in de wasmand heeft gelegen. Bekend geurtje overigens van veel Hefeweizen, komt door de gebruikte gist en gistmethode.

Smaak
Het is een fris en fruitig speciaalbier met een klein zoetje. Iets voller dan de Hefeweizen die we uit Duitsland zijn gewend. Dat heeft vast te maken met het feit dat we hier een bockvariant hebben van de Hefeweizen.

Afdronk
Na het doorslikken blijft een lichte frisse tinteling op je tong achter. 

Alcoholpercentage
6,3%

Pas goed bij...
Omdat het bier geen zeer uitgesproken smaak heeft, past het Lentelicht eigenlijk bij alles. Maar na de eerste slok verlangen onze proefpanelkandidaten het meest naar een zonnig terras!

Leuk weetje
Brouwer Sanne Bijlsma is initiatiefnemer geweest van hét Bokbierfestival op het Ledig erf in Utrecht. Inmiddels ligt zijn focus op zijn eigen brouwerij Het Licht in Utrecht, waar hij zich bij brouwerij De Leckere vooral richt op het maken van seizoensbieren.

Meer over Lentelicht door Gert-Jan van Buurtbier.nl

 

Bestanden om te downloaden:

Meningen over het product (0)

omhoog
Shop is in view mode
Bekijk de volledige versie van de site
Powered by Mijndomein