Menu

Jovius Hooibier 33cl - Nieuwegein

Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs/st.: € 2,79 2.79
quantity stuk(s)
Zet op wensenlijst

Beschrijving

Jovius Hooibier geïnspireerd op een oudhollands speciaalbier dat vroeger op de boerderij werd gebrouwen als verfrissing voor de arbeiders die op het land aan het werk waren. Met 3,4% is het een licht bier (maar wel bijzonder smaakvol!), zodat de werkers na de lunch zonder problemen de arbeid weer op konden pakken. De smaak is zacht en door de nagisting op fles is het bij inschenken troebel. Leuk detail: Er zit laurierdrop in, echt waar! Het bier is gebrouwen door Brouwerij Jovius in Nieuwegein, Utrecht. 

Zicht/Kleur
Mat en fris geel, bij het inschenken troebel door de nagisting op fles. 

Geur
Fris en zacht

Smaak
Door het lage alcoholpercentage is dit bier licht, fris en zacht, maar toch zeker heel smaakvol. 

Afdronk
De afdronk is zeer subtiel, zelfs iets waterig en daarmee juist echt een dorstlesser op een zonnig terras. 

Alcoholpercentage
3,4%

Pas goed bij...
Een zonnig terras dus! En natuurlijk de ideale keus als je na de vrijmibo nog moet rijden of na het sporten, zodat je niet gelijk zo'n klap in je gezicht krijgt als je direct een zwaar bier zou nemen. 

Speciaalbier Utrecht

Buurtbier.nl is dé aangewezen plek om de meest bijzondere speciaalbiertjes te kopen. Naast dit Jovius Hooibier vind je op onze website nog veel meer speciaalbier afkomstig van verschillende brouwerijen uit heel Nederland. Je vindt hier enkel biertjes die niet of nauwelijks bij de slijter of de supermarkt te krijgen zijn. 

Meningen over het product (0)

omhoog
Shop is in view mode
Bekijk de volledige versie van de site
Powered by Mijndomein