Scarborough Huisbrouwerij Kapitale 33cl - Utrecht

Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs/st.: € 2,69 2.69
quantity stuk(s)
Zet op wensenlijst

Beschrijving

Gruitbier: bier met veel kruiden

Zicht/kleur

Heeeeeeeeeeeeel lichtgeel

Geur

Een volledige kruidentuin dringt zich op aan je reukorgaan, jammie!

Smaak

Och wat is dit leuk zeg! Okee, het is bijna geen bier meer te noemen zoveel kruiden proef je, maar lekker dat het is! Peterselie, Tijm, Salie en Rozemarijn overweldigen je smaakpapillen en geven een aangename frisheid aan dit Gruitbier.

Afdronk

Een korte afrdronk van met name de tijm en de rozemarijn.

Alcoholpercentage

5,5%

Past goed bij...

Tsja, de Scarborough heeft al zoveel smaak van zichzelf dat je er eigenlijk niks bij nodig hebt. Misschien is een stukje jonge of jong belegen kaas lekker in verlengde van de kruiden uit de Scarborough.

Leuk weetje

Voordat er hop werd gebruikt in bier om de houdbaarheid de verhogen, werd er met kruiden gewerkt. Enerzijds om de houdbaarheid wat te verlengen, anders zou het bier heel snel bederven, anderzijds omdat het water dat werd gebruikt bij het brouwen gewoon een vieze smaak had. Met de kruiden werd die bijsmaak een beetje verdoezelt.

Speciaalbier Utrecht

Buurtbier.nl is dé aangewezen plek om de meest bijzondere lokale speciaalbiertjes te kopen. Behalve de Scarborough vind je op onze website nog veel meer speciaalbier afkomstig van verschillende brouwerijen uit heel Nederland. Je vindt hier enkel biertjes die niet of nauwelijks bij de slijter of de supermarkt te krijgen zijn en vaak alleen maar bekend zijn in de buurt van de brouwer. 

Meningen over het product (0)

omhoog
Shop is in view mode
Bekijk de volledige versie van de site
Powered by Mijndomein