We hebben ook een winkel!
Amsterdamsestraatweg 116, Utrecht

OVER ONS

Start  Over ons

Over De Ondernemers

Naast hun hobby Buurtbier.nl zijn Gert-Jan (1968) en Marlous (1986) allebei zelfstandig ondernemers. En bierliefhebber! Sterker nog, zonder bier hadden zij elkaar nooit ontmoet. In de lente van 2011 werd Marlous lid van ZOLO (Zelfstandig Ondernemers Lombok en Omgeving) Tijdens de eerste borrel op het zonnige terras van café Kanaalzicht klikte het gelijk met ZOLO-voorzitter Gert-Jan. Behalve hun gezamenlijke passie voor ondernemen, bleken ze nog een klik te hebben: de liefde voor bier.

Ons Verhaal

Al gauw zagen ze elkaar ook buiten de ZOLO-borrel en andere ZOLO-activiteiten. Gert-Jan spoorde Marlous aan om mee te gaan naar zijn favoriete biercafé Olivier om een avondje te bieren. Daarop nam Marlous Gert-Jan weer mee naar háár lieveling in de stad: Café DeRat.

Om nog maar te zwijgen over de avondjes dat ze bij elkaar langsgingen en elkaar telkens maar weer probeerden af te troeven door met de meest bijzondere biertjes aan te komen zetten. Hoe onbekender hoe beter.

Zoektocht Op Eigen Bodem

Dat mondde uit in een zoektocht op eigen provinciebodem. Er bleek zoveel te zijn, maar bijna nergens te koop! Zou het niet handig zijn als… er een website zou zijn met lekkere biertjes uit de buurt die je niet zomaar in de supermarkt vindt? JA! Het was er niet, en daarom zijn Gert-Jan en Marlous begonnen. En jij hebt onze site gevonden, welkom! Wij hebben alvast het voorwerk voor je verricht, jij kunt nu gewoon rondklikken om lekker en lokaal speciaalbier te scoren. Marlous heeft per 1 juli 2019 afscheid genomen van Buurtbier.nl. Vooral omdat ze inmiddels 2 kleine kinderen heeft en haar gezinsleven veel tijd en aandacht vraagt, daardoor kon ze Buurtbier.nl niet meer de aandacht geven die ze eigenlijk wel wilde geven. Marlous kom je vast nog wel eens tegen op Buurtbier.nl evenementen, want ze blijft wel gek op lekkere biertjes!

Op 14 april 2023 opende Buurtbier.nl haar eerste permanente winkel. In Utrecht aan de Amsterdamestraatweg 116 kan je nu lokaal bier uit héél Nederland kopen. In de winkel staan een kleine 400 bieren van bijna 95 Nederlandse Brouwerijen.

Lokaal Speciaalbier

De beste lokale speciaalbieren shop je bij Buurtbier.nl.

Ruim Assortiment

Je vindt bij ons voor ieder wat wils en de keuze is reuze.

Eenvoudig Bier Bestellen

Bestel eenvoudig je favoriete speciaalbiertjes vanaf je woonkamer.

Schrijf je in voor de Buurtbier Nieuwsbrief

Ben je 18 jaar of ouder?