Vraag & antwoord

Wat maakt Buurtbier.nl anders dan de slijter, de supermarkt of andere webwinkels met bier?
Wij verkopen Lokaal speciaalbier uit heel Nederland. Wij richten ons op de verkoop en de promotie van de kleinste ambachtelijke brouwerijen van Nederland. We kopen rechtstreeks in bij onze Brouwers en kennen onze leveranciers persoonlijk. Zodra een bier in het assortiment komt bij de grotere slijterijketens of supermarkten, dan gaan de bieren van deze brouwerij uit ons assortiment.

Kan ik de bieren van grotere Brouwerijen echt niet bij jullie bestellen?
We krijgen wel eens de vraag om bier van bijvoorbeeld VanDeStreek, ’t Uiltje, de Molen, Moersleutel, Kees, Jopen of ’t IJ maar dan is voor ons de lol er vanaf. Bieren van deze brouwerijen zijn overal te koop en hebben onze hulp niet meer nodig om bier te verkopen. Wij richten ons liever op de allerkleinste Nederlandse Brouwerijen met onbekende pareltjes.

Ik ken een leuke brouwerij, willen jullie dat dan weten?
Graag! Stuur ons dan even een berichtje via Signal/Whatsapp of mail.

Hebben jullie ook een fysieke winkel?
Elk najaar hebben we in de IJssalon van Zomers in Utrecht een Pop-Up bierwinkel. Meestal van half oktober tot half januari. En vanuit onze opslag, waar we ook een winkelopstelling hebben staan, kan je af en toe langskomen nadat je een afspraak hebt gemaakt. Een afspraak hiervoor maken kan via shop@buurtbier.nl of via Signal/Whatsapp 06 – 55 136 199.

Organiseren jullie ook bierproeverijen?
Ja zeker! Op onze website vind je waar en wanneer we ergens een proeverij geven en of dat openbaar is of niet. Maar we doen ook proeverijen op aanvraag voor vrijgezellenfeestjes, bruiloften, evenementen, feesten en verjaardagen. Kijk op Agenda voor onze activiteiten.

Waarom kunnen jullie het bier niet sneller versturen?
Omdat we Buurtbier.nl naast ons reguliere werk doen, kunnen we (nog) niet heel snel versturen. We hopen wel dat Buurtbier.nl ooit ons fulltime werk wordt en dan kunnen we sneller leveren, maar voorlopig zit dat er nog niet in.

Schrijf je in voor de Buurtbier Nieuwsbrief

Ben je 18 jaar of ouder?